Taxaties

De waarde van uw huis is geen vaststaand gegeven, maar juist iets wat in de huidige markt aan veranderingen onderhevig is. Een goede waardebepaling van uw bestaande of toekomstige woning is van groot belang voor uw financiële positie voor nu en later. Noorderland Taxaties is als erkend taxateur specialist op de lokale woningmarkt en is op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving. 


Wanneer is een taxatie nodig?

Voor een wijziging van de bestaande hypotheek of de aanvraag van een nieuwe hypotheek vraagt de bank om een actuele waardebepaling van uw woning door een erkend taxateur. De hoogte van de nieuwe hypotheek moet in overeenstemming zijn met de werkelijke waarde van de woning.

De bank eist dat het  taxatierapport voldoet aan de eisen van het zogenaamde Validatie-instituut. Dit garandeert een correcte taxatieprijs, geeft informatie over milieuzaken, bestemmingsplannen en juridische zaken. Daarnaast biedt het 20 tot 30 pagina’s tellende rapport een vergelijking met zes andere woningen. Zodra het rapport goedgekeurd is door het Validatie- instituut, kan het door de taxateur ondertekend worden. 

 

Waardeverklaring

Het kan voorkomen dat u graag de waarde van uw huis wilt weten. Voor de verzekering, het bepalen van de WOZ-waarde of omdat u in verband met een verhuizing uw toekomstige bestedingsruimte wilt bepalen. Dan volstaat een waardeverklaring van Noorderland Taxaties. Ofwel een korte omschrijving van uw woning met de taxatiewaarde. Dit rapport bestaat uit 1 a 2 pagina’s en wordt opgesteld door een erkend taxateur. Het ontbreken van verdere commerciële belangen waarborgt een objectief beeld van uw onroerend goed.

 

Onze rapporten worden erkend door alle banken. 

 

 

Neem vrijblijvend contact op:

0598-204003

06-10494360

info@noorderland-taxaties.nl

Naam:
Telefoon: